BredaPhoto

Hotel Solo
11 september t/m 26 oktober

BredaPhoto is een internationaal fotofestival dat sinds 2003 iedere twee jaar plaatsvindt in het stadscentrum van Breda. Zeven weken lang biedt het festival een gevarieerd programma. Gevestigde fotografen uit binnen- en buitenland staan er naast jong talent.

Op de editie van 2014 was het werk van 54 fotografen te zien. Onder hen Todd Hido, met een grote solotentoonstelling in het MOTI en Magnumfotograaf Alec Soth met expositie in het Chassépark. De Nederlandse Fotograaf des Vaderlands Koen Hauser liet tijdens het festival voor het eerst de serie zien die hij in opdracht van Fotoweek maakte. De fotografen Ola Lanko, Jan Rosseel, Bert Danckaert, Martijn van de Griendt en Eelco Brand maakten projecten exclusief voor BredaPhoto 2014.
Daarnaast waren er educatieve projecten voor het basis- en het voortgezet onderwijs, projecten voor het kunstvakonderwijs, amateurs en ouderen, en tientallen rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, fotoreviews en workshops.

In Club Solo is werk te zien van de fotografen Tom Callemin,  Yoichi Nagata en de in 2014 aan AKV|St.Joost afgestudeerde fotograaf Martha Kamminga.

Tom Callemins (België, 1991) foto’s zijn theatraal uitgelicht tegen een donkere achtergrond, waardoor een onheilspellende sfeer ontstaat. Soms werkt hij ook met bewegende beelden. Titels hebben zijn afzonderlijke foto’s niet. In feite behoren ze allemaal tot één grote reeks.

Martha Kamminga (Nederland, 1990) bouwt in Lapis // I want to return to the real world haar eigen universum met drie personages die hun eigen kijk op de werkelijkheid hebben: De Waarheidsjager, De Fantasievoeder en De Twijfelaar. De steen Lapis laat de kijker, een onbeïnvloedbare buitenstaander, kennis maken met de drie karakters.

Voor zijn project Star of stars fotografeerde Yoichi Nagata (Japan, 1950) het uitgaansleven van Tokyo. We zien mensen met tatoeages, mascara, hair extensions, en combinaties van korsetten en kimono’s. Achter de uitbundige kleding gaat een grote diversiteit aan mensen schuil. Hij ontmoette onder meer een shinto priester, de eigenaar van een schoonmaakbedrijf, ICT’ers en studenten.

www.tomcallemin.com
www.marthakamminga.nl
www.yoichinagata.com

www.bredaphoto.nl

 

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars