Club Solo

Kunstenaarsinitiatief Club Solo presenteert solotentoonstellingen van beeldbepalende kunstenaars.
Zij zijn een inspiratie voor meerdere generaties kunstenaars. Naast nieuw werk tonen zij sleutelwerken uit hun hele carrière. De solokunstenaars zijn ook de curator van de tentoonstelling: ze krijgen volledig de vrijheid binnen deze solo te experimenteren en geven op deze manier de toeschouwer op een unieke manier inzicht in het werk en werkwijze. Daarnaast bepalen de kunstenaars het begeleidende programma en de inhoud van de publicatie. Club Solo organiseert vier solotentoonstellingen per jaar. De selectie van de kunstenaars is een gezamenlijke keuze van de kernleden van Club Solo.

Om de solokunstenaars uit te dagen en hun artistieke positie duidelijk te maken, selecteren curatoren van twee musea – het Van Abbemuseum (Eindhoven) en het M HKA (Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen) – bij elke tentoonstelling een werk uit de eigen collectie. Dit werk wordt in een aparte ruimte bij de solo getoond. De musea zijn vrij in hun keuze van het reagerende werk. Voorafgaand vinden in het atelier en het museum gesprekken plaats tussen de solokunstenaar en de curator van het Van Abbemuseum of het M HKA.

Bij elke solotentoonstelling verschijnt een publicatie met een essay over het werk van de kunstenaar en een beschouwelijke tekst over het geselecteerde werk uit de museumcollectie. Daarnaast zijn foto’s opgenomen van de tentoonstelling. De kunstenaar geeft richting aan de publicatie en kiest de tekstschrijver.

Bij elke solotentoonstelling verschijnt een multiple in een oplage van vijf exemplaren. De multiple’s zijn voor 250 euro te koop bij Club Solo.

Kernleden

Thomas Bakker
Iris Bouwmeester
Mayke Breukers
Florette Dijkstra
Berry van Gerwen
Leon van den Langeberg
Laurent Malherbe
Anthonie Peeters
Raquel Vermunt
Lorelinde Verhees
Liza Wolters

Bestuur

Leo van Gerven
Ruud Molenaar
Bert Schutter
Gerrit Willems