SOLO 1 – ANTONIETTA PEETERS

Club Solo
24 augustus t/m 7 september 2014

Antonietta Peeters (Goirle, 1967) studeerde af in 1990 aan AKV|St.Joost in Breda en woont en werkt momenteel in Amsterdam.  Haar werk is in binnen- en buitenland te zien geweest in groeps- en solotentoonstellingen.

In het werk van Antonietta Peeters spelen ruimtebeleving en tastbaarheid een belangrijke rol.  Haar oeuvre omvat installaties, sculpturen van textiel, schilderijen en werken op papier.  In Club Solo laat Antonietta zowel bestaand als nieuw werk zien.

In de museumzaal van Club Solo toont het M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen) een aantal werken van Guy Mees uit eigen collectie als reactie op het werk van Antonietta Peeters. Het werk van Guy Mees (1935, Mechelen – 2003, Antwerpen) omvat schilderijen, sculpturen en ‘papierreliëfs’, installaties en films waarin verwijzingen naar de schilderkunst centraal staan.

Op zondag 31 augustus is er de mogelijkheid om een rondleiding door de tentoonstelling te krijgen van een gids en meer achtergrondinformatie te krijgen over de kunstenaar, het werk en het concept van de tentoonstelling. De rondleiding start zowel om 11:00 uur als om 14:00 uur en deelname is gratis.


PERS

‘Club Solo haalt M HKA naar Breda.’ BN de Stem interviewde Antonietta Peeters over haar werk in relatie tot haar tentoonstelling bij Club Solo en Lisa van Gerven (curator M HKA) werd geïnterviewd over de reactie van het M HKA.

‘Breda heeft weer plek voor hedendaagse kunst. (…) De eerste tentoonstelling in Club Solo is meteen een schot in de roos, met lyrisch abstract werk van Antonietta Peeters (1967), aangevuld met iets minder interessant werk van de Belgische kunstenaar Guy Mees (1935-2003). Bij Peeters draait het steeds om de vraag: waar ligt de grens van de schilderkunst? Bij een haakwerk? Een blad papier met aquarelverf?’ – Lucette ter Borg, NRC

‘Met dank aan de complexe ruimte van Club Solo kan ze opvallend veel werk tonen zonder dat het te eentonig wordt, wat wel snel een risico kan zijn bij hoofdzakelijk een ‘alleen werk aan een muur in grote open ruimtes solo’. Hoofdzakelijk etaleert ze hier recenter werk en plaatst dat in context tegenover enkele oudere werken. Ze heeft duidelijk niet stil gezeten en heeft verschillende strategies gebruikt om tot beeld te komen.’ – Niek Hendrix, Lost Painters

Interview BN de Stem
Recensie NRC
Recensie Lost Painters

 

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars