Kunstvlaai

Club Solo

Met als titel ‘From safety to where? I love the feeling of being slightly lost’ belooft deze Kunstvlaai  een signalement te worden van experimentele kunstinitiatieven uit binnen- en buitenland.

Voor de Kunstvlaai 2014 stelt Club Solo het werk van Tramaine de Senna centraal (1981, San Francisco) en reageert het M HKA op het werk van Tramaine. De presentatie is te zien  in de Europa Suite van het Holiday Inn Hotel grenzend aan het Amstelpark waar de Kunstvlaai plaats heeft.

Van Tramaine is het werk  V.O.M./Vague Object Motifs te zien gedurende kunstvlaai. V.O.M./Vague Object Motifs is een sculptuur waarbij de vorm versmelt in de  sokkel.  Haar vormen zijn abstract en vervreemdend, maar voelen deels toch vertrouwd vanwege  de verwantschap die ze vertonen met gestroomlijnd design uit de jaren veertig, dat voortkwam uit  de aerodynamica. In eerste instantie functioneel bij vliegtuigbouw en de auto-industrie, maar later  decoratief voor het ontwerpen van bijvoorbeeld stofzuigers en bureaulampen.

Met het werk van Tramaine de Senna als basis voor dit project liet M HKA zich vooral inspireren door het vervreemdende karakter van haar sculpturen.  De misvormde, haast buitenaardse wezens, uit het videowerk Alien van Minette Vàri (1968, Zuid-Afrika)  en de over het algemeen bevreemdende atmosfeer en  de  doorgetrokken nadruk op het lichamelijke in het werk CPS – 100 – 0067 – 02 van Dirk Braeckman (1958, België)  trokken specifiek de aandacht en bepaalden de keuze.

De tiende editie van Kunstvlaai – Platform for Experimental Art Spaces vindt plaats van woensdag  21 tot en met zondag 25 mei in Amsterdam.

www.tramainedesenna.com
www.dirkbraeckman.be
www.minnettevari.com

www.kunstvlaai.nl

 

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars