Presentatie Rijksakademie #3 – Jay Tan

Club Solo
16 juni
19:30

Club Solo organiseert samen met residenten van de Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam) presentaties. In deze presentaties vertellen de kunstenaars over hun werk in relatie tot hun residentieperiode op de Rijksakademie van beeldende kunsten. De kunstenaar draagt zelf een andere resident voor. Voor de derde presentatie heeft Tim Breukers de Engelse kunstenaar Jay Tan (1982, Croyden) gevraagd.

Gedreven door de wens om de dagelijkse omgang tussen materialen, lichamelijke ervaringen en het vergaren van kennis te begrijpen, maakt Jay Tan gebruik van verschillende disciplines (beeldhouwkunst, performance, geluid en video) om tot werk te komen.
Alledaagse objecten en materialen worden ingezet om vorm te presenteren als een moment van pauze, in het glooiende verhaal van de mens en het maken. Zoals ze zelf omschrijft: ‘We are participants in complex choreographies (histories, politics) where the most measurable properties and forces of the material world produce, fold into, collide with and emerge from our laws, languages and loves.’

De Engelstalige tour genaamd ‘Basic-Fit Brede Aa Chassé Chassé Chassé’ vindt plaats op dinsdag 16 juni en begint om 19.30 bij Club Solo.

gratis voor leden
€2,00 niet-leden


De Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam richt zich op het ontwikkelen van talent in de beeldende kunsten. Zij selecteert en faciliteert toptalent en biedt de geselecteerde kunstenaars een platform voor verdere ontwikkeling en verdieping van het werk. Ook presentatie van het werk en aansluiting op het internationale netwerk maken deel uit van het tweejarige residency-programma.

www.jaytan.eu
facebook evenement
website Rijksacademie van Beeldende Kunsten

 

 

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars