SOLO 5 – PETER OTTO

Club Solo
6 september t/m 4 oktober 2015

Op 6 september 2015 opent de vijfde solotentoonstelling in Club Solo. Ditmaal wordt het oeuvre van beeldend kunstenaar Peter Otto (Rotterdam, 1955) centraal gesteld. De tentoonstelling omvat werken sinds 1993 met onder andere schilderijen, tekeningen, sculpturen en kunstenaarsboeken die uit verschillende kunstcollecties afkomstig zijn.

Otto spreekt een uitgesproken voorkeur uit voor kunstenaars als Philip Guston, Louise Bourgeois en Luciano Fabro. Het zijn een drietal namen die een duidelijke context voor zijn beeldende taal aangeven.

Met zijn beeldend werk en publicaties zoekt Otto naar een indringende wijze om grote levensvragen gestalte te geven. Hier stelt hij de metafoor van het diepe lijden en de zingeving in de beeldende kunst centraal.
Zijn werk toont een oprechte zoektocht naar betekenis en schoonheid waarin tegelijkertijd de betekenis van het voorwerp ontwricht kan raken. Een zoektocht die naar de grote mysteriën van het leven kan verwijzen en zich richt naar de diepte van een vertelling in beeld en woord.

M HKA
Als reactie op het werk van Peter Otto toont het M HKA in de museumzaal
werk van de Belgische kunstenaar Luc Tuymans (Mortsel, 1958).

Randprogrammering
Gedurende de tentoonstellingsperiode vindt een rondleiding plaats en verzorgt Otto op een avond de randprogrammering. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor data en tijden of meld je aan voor onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar info@clubsolo.nl.

www.peterotto.nl
www.muhka.be


PERS
‘Peter Otto (1955) is zo’n kunstenaar die eigenlijk alle media gebruikt zonder dat het ene voor het andere onderdoet. Hij schildert, aquarelleert, tekent, blaast glas en maakt sculpturen. Allemaal hebben ze inhoudelijk duidelijk overeenkomsten maar hun uitdrukkingsvorm kent een grote verscheidenheid. Oftewel, zijn tentoonstelling had ook een groepstentoonstelling kunnen zijn met een mooie inhoudelijke lijn.’  – Niek Hendrix, Lost Painters

Audiofragment GrensGeluiden
Recensie Lost Painters

 

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars