Solo 12 – GERALD VAN DER KAAP i.s.m. Van Abbemuseum

23 april t/m 28 mei 2017

Opening zondag 23 april, 15.00 uur

Gerald van der Kaap staat centraal in de twaalfde solotentoonstelling bij Club Solo. Van der Kaap heeft altijd gewerkt in verschillende artistieke disciplines en in bijna alle media: eerst fotografie, tijdschriften en muziek, daarna computers, trash tv en cd-roms, en tenslotte digitale video en live video (VJ) optredens. Op een conceptuele en experimentele manier ondervraagt hij de actualiteit en geschiedenis van de specifieke media waarin hij werkt.

De werken in deze tentoonstelling kwamen tot stand tijdens reizen en artist residencies op verspreid over de wereld gelegen locaties, die hij nu in een bizarre mix van beelden laat zien: van het fototijdschrift ZIEN (dat hij tijdens zijn academietijd oprichtte) tot ‘trailers’ van zijn experimentele kunstfilm Beyond Index, binnenkort te zien in de bioscoop.

De keuze van Van Abbemuseum: A Man, A Village, A Museum – Qiuzhuang Project

Het Van Abbemuseum reageert op het werk van Gerald van der Kaap met een bijdrage uit de eigen collectie, A Man, A Village, A Museum – Qiuzhuang Project van de Chinese kunstenaar Li Mu. In zijn geboortedorp Qiuzhuang werkte Mu een jaar lang samen met de bewoners. Zij kopieerden de conceptuele kunstcollectie van het Van Abbemuseum. De kopieën werden geëxposeerd. Tijdens de solotentoonstelling van Gerald van der Kaap zijn vier videowerken te zien over de vier seizoenen waarin Li Mu zijn project uitvoerde.

Met dank aan Gemeente Breda, BKKC, Provincie Noord-Brabant, Mondriaan Fonds, Nederlands Filmfonds en Interakt.

Agenda

Solo 12 – GERALD VAN DER KAAP i.s.m. Van Abbemuseum

Club Solo op Kunstvlaai, Playtime – 21 mei 2017

Master of Fine Art, AKV|St.Joost graduation show – juli 2017

solo 11 – QS SERAFIJN

In Honour Of The Dilettante
ism M HKA
27 januari t/m 5 maart 2017
opening 27 Januari 19.00 uur (cultuurnacht Breda)
openingstijden: woensdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur

Club Solo i.s.m. Van Abbemuseum – Intersections, Art Rotterdam 2017

8 t/m 12 februari 2017
Gerald van der Kaap / Li Mu

Rijksakademie lezing #6 Sam Keogh

28 februari 2017
19.30 uur