OnderstroomBreda presenteert: Raveyards + Lenya (solo)

5 juni 2016
20.30 – 02.00 uur

OnderstroomBreda biedt podium aan nieuwe en onbekende bands die nog niet eerder in Breda hebben opgetreden. Dit doen ze maandelijks op unieke locaties in de stad. Als afsluiter van het seizoen, zijn ze op 5 juni weer te gast bij Club Solo. Ditmaal met Raveyards en Lenya.

Raveyards, de Roadshow, een complete 360° ervaring. De band staat in het midden en jij ervaart de show door erbij te zijn. Geluid, licht en visuals smelten samen tot een compacte superperformance.
De liedjes zijn echo’s van alle soorten music & non-music. Industriële buzzsaw geluiden van distorted drum-machines op de klanken van sonar en de twangy gitaren van een obscure B-movie soundtrack uit de jaren ’70. William Burroughs, die door de band als een donkere hogepriester wordt beschouwd, heeft eens gezegd dat ‘als je in het heden snijdt, de toekomst lekt’.

De bedwelmende stem van Lenya (Julia Reinhold) geleid je langs onvoorspelbare harmonische wendingen, tot je verzinkt in deinende ritmes. Een bevreemdende breekbaarheid verraadt haar liefde voor songwriters uit de 60’s & 70’s en alternative. Lenya introduceerde zich met EP ‘Backwoods’ (2012, geproduceerd door Jurriaan Sielcken) en oogstte lovende recensies: “We hebben hier een gevarieerd overtuigend werkstuk van een beloftevolle artieste.” (Musiczine.net)
“Met name ‘The Collector’ bewijst dat Lenya grote kwaliteiten heeft, zowel als songwriter als als zangeres.” (3voor12 Zuid-Holland) Lenya’s debuutalbum, geproduceerd door Jakob Sigmond (gitaar Blaudzun), verschijnt in 2016. Voor liefhebbers van David Bowie, Agnes Obel, Fiona Apple en Elliott Smith.

Entree
€ 5.00 studenten en leden Club Solo (op vertoon van je college/studentenkaart/lidmaatschapsbewijs)
€ 6.00 euro online voorverkoop
€ 7.50 euro deurverkoop

Voor meer informatie, zie Facebook.

 

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars