‘Wake-up Stories’ Parkingallery Teheran

Hotel Solo
6 t/m 28 augustus 2016

In de maand augustus is het onafhankelijke kunstenaarsinitiatief Parkingallery uit Teheran vier weken te gast in Club Solo, dat zich onder de naam Hotel Solo opstelt als gastverblijf. Het is de tweede keer dat een buitenlands kunstenaarsinitiatief onderdeel is van het programma van Hotel Solo.

Parkingallery presenteert sinds 1998 jonge kunstenaars uit Teheran. Een onderdeel van haar programmering is de Iranian New Media Society (INMS), een platform voor onderzoek en voor het zichtbaar maken van nieuwe mediakunst in Iran. In Breda start Parkingallery een nieuw initiatief: ‘The Nomad School for New Media, Sound and Performance’. Onder de titel ‘Wake-up Stories’ presenteren negen jonge Iraanse kunstenaars workshops, events en publieke projecten bij Club Solo.

Wake-up Stories

– When did you wake up?
– I don’t know, a while ago…
– Tell me about it?
– Why? do you wanna ask if I had a dream?
– No, tell me a story, a wake-up story!

Verhalen vertellen is een wezenlijk onderdeel van de Iraanse cultuur en maakt een belangrijk deel uit van de projecten van de deelnemende kunstenaars.

Tijdens ‘Wake-up Stories’ vinden ontmoetingen en uitwisselingen plaats, waarbij het idee van wakker worden en de overgang van slapen naar ontwaken centraal staat. Op welke manier speelt het verhalen vertellen daarbij een rol? Hoe kunnen verhalen de verbeelding voeden en verbindingen en veranderingen tot stand brengen?

De kunstenaars uit Iran werken samen met in Europa wonende en werkende Iraanse kunstenaars en gastsprekers uit de beeldende kunst, performance, film, audiovisuele media, architectuur, fotografie en kookkunst. Amirali Ghasemi, initiator en curator van Parkingallery, is de curator van ‘Wake-up Stories’.

Kunstenaars (Iran)
Sara Saniee (Teheran, 1977), Amirali Ghasemi (Teheran, 1980), Raha Faridi (Teheran, 1980), Allahyar Najafi (Iran, 1980), Nasim Davari (Teheran, 1981), Shahrzad Malekian (Teheran 1981), Maede Jenab (Teheran, 1985), Sajedeh Elhami (Mashad, 1988)

Gasten (Nederland, Duitsland en België)
Nazgol Emami (Teheran 1978, woont en werkt in Keulen), Sohrab Motabar en Leonie Roessler (Teheran, 1984 en Duitsland, wonen en werken in Den Haag), Erfan Abdi (Teheran, 1983, woont en werkt in Den Haag), Mahdieh Fahimi (1988, woont en werkt in Gent), Setareh Fatehi Irani (woont en werkt in Amsterdam), Atousa Bandeh (Teheran, 1968, woont en werkt in Amsterdam), Pendar Nabipour (woont en werkt in Rotterdam)

PROGRAMMA EN OPENINGSTIJDEN
Je kunt Club Solo van 6 t/m 28 augustus bezoeken van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Naast de reguliere openingstijden, staan er verschillende evenementen gepland.

Programma week 31 (week 1, 1 – 7 augustus)
Programma week 32 (week 2, 8-14 augustus)
Programma week 33 (week 3, 15-21 augustus)
Programma week 34 (week 4, 22-28 augustus)

Entree
Talks, screenings en performances: € 3,00 niet-leden Club Solo en gratis voor leden Club Solo
Shadab’s Kitchen (7 and 20 August): € 5,00 voor leden en niet-leden, inclusief een gratis non-alcoholisch drankje

De introductie op 6 augustus en de opening van de tentoonstelling op 24 augustus zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Voor verdere informatie, houd onze website en Facebook pagina in de gaten.

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars