Randprogrammering Peter Otto

Club Solo
15 september
20.00 uur

Peter Otto nodigt de toonaangevende fotograaf Otto Snoek uit voor een gesprek. Een gesprek in de vorm van een interview. Aan de hand van beeldmateriaal worden elkaars beweegredenen en manier van werken tegen het licht gehouden. Peter en Otto raakten met elkaar in contact door Peters fascinatie met een aantal foto’s van zeer bekende Rotterdamse locaties gemaakt door Otto. Vanaf het eerste moment zijn deze kunstenaars inhoudelijk gelijkgesteld, als ongepolijste vreemdelingen in een naar barokke beelden verwende maatschappij. De gemene deler in hun werk is het maatschappelijke engagement en gevoel voor symboliek. Beiden komen uit Rotterdam en ze reisden in 2010 samen door Bosnië-Herzegovina.

Otto Snoek (Rotterdam, 1966) legt messcherp en even genadeloos als onbevangen de wereld om zich heen vast. Bekend is de fotograaf vooral van zijn foto’s van stadsgenoten, terwijl zij massaal consumeren, feesten, supporteren. De uitgesproken volkse taferelen weet hij keer op keer in opmerkelijke beelden te vangen. In de wezenloze massa isoleert Snoek het dolende individu.

Het is soms moeilijk te geloven dat de foto’s niet geënsceneerd zijn, maar zijn ‘gelukstreffers’ dankt Snoek uitsluitend aan zijn oog voor detail en compositie. Geduldig tast hij situaties af, maakt zijn keuze voor een bepaalde persoon of plek, en wacht dan af tot de compositie zich voor zijn ogen voltrekt.

Inloop: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur

Entree:
Gratis voor leden Club Solo
€ 5,00 niet-leden Club Solo

Facebook evenement

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars