Presentatie Rijksacademie #1 – Joost Krijnen

Club Solo

Club Solo organiseert samen met residenten van de Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam) presentaties. In deze presentaties vertellen de kunstenaars over hun werk in relatie tot hun residentieperiode op de Rijksakademie van beeldende kunsten. De kunstenaar draagt zelf een andere resident voor.

Voor de eerste editie geeft de Nederlandse kunstenaar Joost Krijnen (Breda, 1983) een lezing.  In het werk van Joost Krijnen nemen lijnen en kleuren vele vormen aan,  met als overkoepelend motief de dagelijkse routine van het tekenen, schilderen, schetsen of simpelweg lijnen vormen op het papier.  Energieke en monumentale gebaren worden afgewisseld met snelle schetsen. Strikt geometrische, gekleurde vlakken worden in perspectief gebracht door schijnbaar willekeurige eerste pogingen.  Dissonant en harmonieus; alles komt samen op het papier en reageert op elkaar.

De  Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam richt zich op het ontwikkelen van talent in de beeldende kunsten. Zij selecteert en faciliteert toptalent en biedt de geselecteerde kunstenaars een platform voor verdere ontwikkeling en verdieping van het werk. Ook presentatie van het werk en aansluiting op het internationale netwerk maken deel uit van het tweejarige residency-programma.

www.joostkrijnen.nl
www.rijksakademie.nlPERS
Audiofragment GrensGeluiden

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars