Screening Freek Boon & Marc Schmidt

Club Solo

Tijdens deze screening bespreken Freek Boon en Marc Schmidt hun – nog onaffe – documentaires. In plaats van een voltooide documentaire te tonen, wordt er een kijkje gegeven in het proces van de makers en de vragen die zij hebben. Het staat het publiek vrij om direct te reageren op wat het ziet, mee te denken, en – uiteraard – vragen te stellen.

Freek Boon

Hoe kun je nou zo leven? is de werktitel voor de documentaire die gaat over een groep Brabantse jongens. Jongens die door de samenleving als ‘junkies’ of ‘uitkeringstrekkers’ worden gezien. Hun turbulente levensstijl druist regelrecht in tegen wat wij in deze maatschappij als het logische pad naar een gelukkig leven zien. Drugs- en drankgebruik bepalen voor een groot deel hoe ze leven, en waar zij hun geluk aan ontlenen.
Een geluk dat door velen als ongeloofwaardig en onecht wordt gezien. Maar is dit geluk wel zo onecht?

Marc Schmidt

VERZONKEN is een documentaire over de vloeibare wereld van een oudere vrouw alleen.
Marc Schmidt is ook bekend van zijn documentaire De Regels van Matthijs die in april 2012 op het internationale documentairefilmfestival Visions du Réel in Nyon in première ging en won daar de Grand Prix voor Internationale Beste Lange Documentaire. De film werd in hetzelfde jaar ook onderscheiden met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire op het Nederlands Film Festival.

www.freekboon.com
www.marcschmidt.nl

 

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars