SOLO 8 – GERT-JAN PRINS

1 t/m 29 mei 2016
Opening 1 mei 15.00 uur
Openingstijden woensdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur

Geluidskunstenaar Gert-Jan Prins (IJmuiden, 1961) staat centraal in de achtste solotentoonstelling van Club Solo. Het is zijn eerste solo in een kunstinstelling. Hij toont een nieuwe ruimte-vullende installatie en een overzicht van werken die eerder werden gepresenteerd in onder meer het Stedelijk Museum Amsterdam en Onomatopee Project Space, Eindhoven.

Gert-Jan Prins begon zijn carrière als drummer. Inmiddels omvat zijn werk performances, geluid-installaties, composities, elektronische schakelingen en samenwerkingen met andere muzikanten en beeldend kunstenaars. Prins onderzoekt ruis en andere geluidselementen door gebruik te maken van elektronica en slagwerk: media die hij ook als ruimtelijke installaties inzet.

Van Abbemuseum
Als reactie op het werk van Gert-Jan Prins toont het Van Abbemuseum in de kleine zaal van Club Solo het werk Néon moderne en état de marche uit 1973 van de Franse kunstenaar François Morellet (Cholet, 1926).

Randprogrammering
Elke solotentoonstelling gaat vergezeld van randprogrammering. De kunstenaar bepaalt zelf de invulling. Op dinsdag 10 mei om 20.00 uur geeft kunstenaar Femke Herregraven een lezing en vindt een performance plaats van geluidskunstenaar André Avelãs.

www.gjp.info
www.vanabbemuseum.nl

Facebook event

 

 

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars