Randprogrammering Iris Kensmil

17 november 2015
20.00 uur

Iris Kensmil nodigt rapper en theatermaker Akwasi uit bij Club Solo. De twee zijn geen onbekenden van elkaar. Zo is hij te zien in de reeks portretten die Iris Kensmil toont in haar solotentoonstelling. Kensmil benaderde Akwasi vanwege zijn optreden bij De Wereld Draait Door, waar hij een hedendaags protestlied rapte. De gedeelde betrokkenheid is voor Iris de reden om Akwasi uit te nodigen voor een Spoken word performance in relatie tot haar werk en wel op dinsdag 17 november om 20.00 uur.

Akwasi, Amsterdammer van Ghanese afkomst en geboren in 1988, heeft met hiphopformatie Zwart Licht naam gemaakt in de Nederlandse muziekcultuur. Op platenlabel Top Notch verschenen drie albums van Zwart Licht, ‘Bliksemschicht’ (2009), ‘No JuJu’ (2010) en ‘Leeroy Draait Door’ (2012). Met zijn geanimeerde rapstijl en dwingende aanwezigheid is Akwasi op het podium de onbetwiste frontman van de groep.

In 2012 studeerde hij af als Theatraal Performer aan Toneelacademie Maastricht. Na het afronden van zijn opleiding legde Akwasi de focus weer volledig op de muziek en startte een nieuw project: ‘Daar Ergens’. ‘Daar Ergens’, een dubbelalbum op het snijpunt van hiphop en pop, is geïnspireerd door en met bewerkingen van de nu tien jaar geleden overleden Bram Vermeulen. Het album verscheen in 2014 op Akwasi’s eigen onafhankelijke label Neerlands Dope met onder andere de nummers ‘O.N.Z.I.N.’ en ‘Dit is een wedstrijd.’

Het belooft een mooie avond te worden met deze bevlogen en getalenteerde artiest. Alsof dat nog niet genoeg is treedt ook Michiel van der Zanden op in de hoedanigheid van DJ Promiele, met vette hiphopsounds gedraaid op vinyl. 

Entree:
Gratis voor leden Club Solo
€ 5,00 niet-leden Club Solo

www.akwasi.net
www.michielvanderzanden.nl
facebook evenement

 

 

Archief

2016

2015

2014

Kunstenaars