hotel solo
Binnen Hotel Solo functioneert Club Solo als ‘host’ voor buitenlandse kunstenaarsinitiatieven. Zij presenteren een eigen programma en geven daarmee inzicht in hun werkwijze en inhoudelijke uitgangspunten. Hotel Solo biedt de ruimte en voorwaarden voor een vakinhoudelijk discours over internationale trends en stromingen.
LU’UM
LU’UM is een open collectief, gevestigd in een voormalige autoreparatiewerkplaats in Hamburg, dat ontmoetingsruimtes ontwerpt, bouwt, onderzoekt en beheert. In de afgelopen drie jaar bouwde het collectief tijdelijke architectuur, cureerde het een publiek programma en ontwierp het een concept voor het in samenwerking
construeren van steden.
HOTEL SALUT
Met HOTEL SALUT benadert LU’UM de ruimte van Club Solo letterlijk als een hotel, waar de leden van het initiatief gaan wonen en werken. Direct na de aankomst van LU’UM in Breda wordt de tentoonstellingsruimte opengesteld, waardoor de op- en afbouw en de dagelijkse werkzaamheden openbaar toegankelijk zijn. Wat gebeurt er als we de eenzijdige relatie openbreken binnen wat we gewoonlijk onder ‘gastvrijheid’ verstaan? Bestaat er nog wel een verschil tussen werken en leven? Tussen hosts en gasten? Tussen ‘solo’ en ‘collectief’? Door gastvrijheid en verantwoordelijkheden te delen, verwelkomt LU’UM haar bezoekers als gast én als deelnemer. Daardoor wordt iedereen in potentie onderdeel van een collectieve beweging.
LU’UM bevraagt de manier waarop we onze directe omgeving waarnemen, vormen en gebruiken. Geïnspireerd door het werk van de Franse schrijver Georges Perec experimenteert het collectief met de manier waarop we de dingen om ons heen een naam geven. Wat betekent een toegewezen functie voor een ruimte? Hoe nemen we ruimtes waar als we ze noemen naar onze (inter)acties? Wat gebeurt er bijvoorbeeld als we de gang ‘de kamer van het eerste zicht’ noemen, of als we de keuken ‘de gepassioneerde discussieruimte’ noemen? In de transfunctionele ruimte van Club Solo implementeerde LU’UM een mobiele infrastructuur en een aantal tijdelijke acties. Daarmee werden verschillende bedoelingen gecreëerd, gedefinieerd en ontmanteld. Ruimtes evolueren voortdurend als je ze opnieuw definieert, combineert of reset, als deel van een onbepaald speelterrein. Let’s get together!
PROGRAMMA
5 – 9 juli 2021
Dagelijks geopend programma: Onderzoek, Expedities en Bouw
Ontmoeting 1: Collective Cooking and Karaoke Mezcaleria met Gran Collectivo Patitlan
Zaterdag 10 juli 2021, 18.00 uur – laat
Gedurende deze dag verzamelt Gran Collectivo Patitlan uit Amsterdam lokale ingrediënten van de boerderij en de lokale markt. Ze zoeken voedsel in het bos. In de avond wordt het publiek uitgenodigd om mee te koken of om wat later aan te schuiven voor het diner. Daarna vindt een Karaoke Mezcaleria plaats, waarbij de beste deuntjes klinken en wordt genoten van de spirit van de agaveplant.
Toegang gratis, eten en drinken tegen een kleine vergoeding om de onkosten te dekken.
Dagelijks programma
Dinsdag 13 – donderdag 15 juli 2021
Dagelijks geopend programma: Ontbijt, Yoga, Onderzoek, Re-constructie, Filmvertoningen, Koken, Diners, Open Gesprekken, Karaoke, Muziek.
Ontmoeting 3: It’s expedition day
Woensdag 14 juli 2021, 16.00 – 18.00 uur
Het publiek wordt uitgenodigd om met LU’UM mee te gaan op een verkenningstocht door de stad, als experiment om je gedrag te onderzoeken. Kun je verdwalen in een stedelijk landschap dat je al kent? Door een onderzoekende benadering verliezen de deelnemers hun alledaagse relaties met de stad.
Ontmoeting 4: Eten en Muziek met DJ Paulatina [No Future Berlin]
Vrijdag 16 juli 2021, 18.00 uur – laat
Kom bij ons langs voor een gesprek tijdens het koken of wat later voor een diner en wat levendige tunes van de Berlijnse DJ Paulatina. De multi-getalenteerde DJ, vocalist, party promoter en oprichter van het platform nofutureberlin laat ons dansen op stijlen die variëren van flamenco tot techno, perreo en cumbia.
Ontmoeting 5: Soyuz Apollo + Afterparty
16mm filmvertoningen, een performative lezing en karaoke op de late avond
Vrijdag 16 juli 2021, 18.00 uur – laat
Met archiefmateriaal, cinematografische belevenissen en een performative lezing presenteert het fictieve collectief Soyuz Apollo een vertoning van 16mm films. In de korte en lange filmvoorstelling Rooms for the living and dead worden surreële plekken bezocht die speciaal zijn gemaakt voor rituele ontmoetingen met doden.
Open Afbraak
18 juli 2021
*Blijf op de hoogte via ons speciale account op Instagram
In samenwerking met MOKIT (Kiel, DE), Gran Collectivo Pantitlán (Amsterdam, NL), Soyuz Apollo (Hamburg, DE), DJ Paulatina [No Future Berlin, DE]