Educatie

Virtual tour

SOLO 29. AARON VAN ERP


ONTMOETING MET DE KUNSTENAAR

Bij Club Solo bieden we voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs het programma ‘Ontmoeting met de kunstenaar’ aan. Daarin introduceren we onze solotentoonstelling bij de leerlingen en brengen we ze (als dat mogelijk is) in contact met de kunstenaar die exposeert.

Tijdens een gastles in de klas en een bezoek aan Club Solo behandelen we verschillende thema’s en vragen in relatie tot de tentoonstelling. De leerlingen onderzoeken hun opvattingen over hedendaagse kunst en het kunstenaarschap. Ze leren te kijken, kritisch te zijn en vragen te stellen. De focus ligt steeds op de eigen visie en interpretatie.

Doel van het programma is leerlingen te laten ervaren dat kunst toegankelijk is en dat er geen enorme kennis nodig is om naar kunst te kijken, erover na te denken en van te genieten.

De kosten voor het programma bedraagt 1 euro per leerling.

Het programma sluit aan bij de SLO kerndoelen (VO onderbouw) 50 & 52 en draagt bij aan het receptief en reflectieve vermogen. Bij aanvulling van het programma met de verwerkingsopdracht in de klas draagt het ook bij aan het creërend vermogen. Neem contact met ons op voor meer informatie.


programma op maat

Ben je op zoek naar een speciale les in de klas of naar andere educatieve mogelijkheden bij Club Solo? Naast ons vaste programma kunnen we voor specifieke wensen en niveaus ook lessen of bezoeken op maat organiseren. Zo denken we bijvoorbeeld graag mee over interdisciplinaire verbanden met binnen het curriculum.


ZELFSTANDIG BEZOEK

Wil je met de klas de tentoonstelling bezoeken zonder rondleiding of programma? Dat kan! Neem voorafgaand aan uw bezoek contact met ons op om er zeker van te zijn dat u het meeste uit uw bezoek haalt.


CONTACT

Neem voor boekingen en vragen contact op met Jolijn Durinck: educatie@clubsolo.nl

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de educatie-nieuwsbrief van Club Solo.


Educatie nieuwsbrief