Over Club Solo

Club Solo is een kunstenaarsinitiatief dat zich richt op de hedendaagse kunstenaarspraktijk. We programmeren solotentoonstellingen van Nederlandse en Belgische kunstenaars. Eenmaal per jaar nodigen we een buitenlands kunstenaarsinitiatief uit om het eigen programma bij ons te presenteren.

Naast de tentoonstellingen realiseren we filmavonden, lezingen en avonden rond vragen uit de kunstenaarspraktijk. Bij de solotentoonstellingen werken we samen met museale partners: Van Abbemuseum Eindhoven, M HKA Antwerpen, Bonnefanten Maastricht en het S.M.A.K. Gent.

We nemen graag de tijd voor de dingen die we organiseren. Daarom werken we op de lange termijn samen met kunstenaars, schrijvers, musea en andere kunstinstellingen. Met de opgedane ervaringen ontwikkelen we het programma en beleid van Club Solo verder.


VISIE

In al onze activiteiten treden we op als ‘host’ naar de kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven die in ons pand hun werk of programma laten zien. We zijn nieuwsgierig naar hun praktijk en maken ons sterk voor hun eigen inbreng en visie.

Club Solo brengt solotentoonstellingen van mid-career kunstenaars uit Nederland en België. Zij laten bestaand en nieuw (te realiseren) werk zien. De kunstenaar is zelfsturend, de tentoonstelling wordt niet gecureerd. De genodigde bepaalt in Club Solo zelf de samenstelling van het programma – het publiek en wij weten niet wat komt.

Voor het publiek is Club Solo een laagdrempelig, uitgesproken platform voor Nederlandse en internationale beeldende kunst.


PARTNERS

Club Solo werkt samen met het Van Abbemuseum (Eindhoven), M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen), Kunstmuseum Den Haag en S.M.A.K. (Gent). Deze musea voegen aan elke solotentoonstelling een werk uit de eigen collectie toe.
In de Hotel Solo Projecten gaat Club Solo samenwerkingsverbanden aan met buitenlandse kunstenaarsinitiatieven.
Binnen Café Solo organiseert Club Solo activiteiten met deelnemers van de Rijksakademie (Amsterdam), De Ateliers (Amsterdam), Art Cinema OFFoff (Gent), St Joost School for Art & Design, BredaPhoto en Cultuurnacht Breda.


KUNSTBEURZEN

Club Solo presenteert haar programma elke twee jaar op satellietbeurzen van grote (inter)nationale kunstbeurzen. De presentaties geven een preview op het programma in Club Solo.


VRIJWILLIGERS

Club Solo werkt samen met vrijwilligers. Zij suppoosten tijdens de tentoonstellingen en assisteren bij openingen, Café Solo avonden, presentaties op kunstbeurzen en andere activiteiten.
Heb je interesse om vrijwilliger bij Club Solo te worden? Kom langs of mail ons via info@clubsolo.nl


ORGANISATIE

De organisatie van Club Solo is in handen van de kernleden: beeldend kunstenaars, cultureel ondernemers en een vormgever. We verschillen sterk qua leeftijd en (werk)ervaring. Als kernleden dragen we allemaal bij aan de invulling van het programma en werken we samen om tentoonstellingen te maken en events te organiseren. We nemen een of meerdere taken op ons, zoals de artistieke leiding, de zakelijke leiding, de coördinatie en de projectbegeleiding van de tentoonstellingen, de PR en communicatie, en de educatie. Onze organisatiestructuur is ‘vlak’, dus niet-hiërarchisch.

We vinden het belangrijk om naast onze eigen kunstenaarspraktijk dit kunstenaarsinitiatief vanuit samenwerking te runnen. Daarmee kunnen we collega’s een podium bieden en een bijdrage leveren aan een goed kunstklimaat in de stad Breda, de regio en Nederland.


KERNLEDEN

Mike Anna
Thomas Bakker
Marijke de Bie
Iris Bouwmeester
Mayke Breukers
Jolijn Durinck
Florette Dijkstra
Berry van Gerwen
Anthonie Peeters
Antonietta Peeters

coördinator

Marike Schellekens


OUD KERNLEDEN

Myriam Gras
Joni Cousins
Lorelinde Verhees
Leon van den Langenberg
Bonnie Dumanaw
Laurent Malherbe
Thomas Ritzen
Raquel Vermunt
Liza Wolters


BESTUURsleden

Ine Lamers
Gerrit Willems


OUD-BESTUURSLEDEN

Leo van Gerven
Ruud Molenaar
Hans November
Bert Schutter


Hotel Solo

Binnen Hotel Solo functioneert Club Solo als gastheer voor buitenlandse kunstenaarsinitiatieven. Zij presenteren een eigen programma en geven daarmee inzicht in hun werkwijze en inhoudelijke uitgangspunten. Hotel Solo biedt de ruimte en voorwaarden voor een vakinhoudelijk discours over internationale trends en stromingen.
Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over het concept of interesse om een tentoonstelling of project bij ons te organiseren.


Café Solo

Café Solo biedt een podium aan kleinschalige presentaties, zoals muziekoptredens, poëzieavonden, lezingen en filmvoorstellingen. Op deze avonden is Club Solo en ontmoetingsplek voor onder meer jongeren, academie- studenten en makers.
Zie onze agenda voor de openingstijden van de randprogrammering.